Ένα ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 75΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
- 2 αβγά
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγουν μακριά "μακαρόνια" πατάτας.
- Αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Ψήνουμε στους 220C για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
- Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου