ΜΕΝΟΥ

Pages

Quiche με ζαμπόν και γραβιέρα

Ένα ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 75΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγουν μακριά "μακαρόνια" πατάτας.
  • Αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Ψήνουμε στους 220C για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
  • Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου