Μία πικάντικη συνταγή συνταγή στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. γαρίδες ψίχα
- 1 συσκευασία Knorr Risonatto Rizi Bizi
- 100 γρ. σάλτσα sweet chilli Knorr Asia
- 1 αυγό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
- 6 κ. σ. ηλιέλαιο
- 2 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 1 κ. γλ. μαυροσούσαμο
- πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε το Risonatto Rizi Bizi σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ρίχνοντας από την αρχή τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσει το Risonatto πολύ καλά και να γίνει σπυρωτό.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το καβουρδισμένο σησαμέλαιο σαν ομελέτα.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι και το θερμάνουμε καλά. Τηγανίζουμε την ομελέτα και όταν αρχίσει να δένει τη σπάμε με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να γίνει κομμάτια.
- Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το μαγειρεμένο Risonatto και το σοτάρουμε ελαφρά.
- Τέλος, σερβίρουμε το ρύζι μέσα σε μπολ γαρνιρισμένo με το μαύρο σουσάμι, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σάλτσα sweet chilli στην ποσότητα της αρεσκείας μας.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου