Τηγανιά κοτόπουλου με πολύχρωμα λαχανικά.
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι μας
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
- οι κορφές από 1 ματσάκι τρυφερά σπαράγγια
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. φέτα, σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο στο μισό ελαιόλαδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Τότε ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να ροδίσουν, για περίπου 3 - 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ρίχνουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, να βγάλουν τα αρώματά τους. Βάζουμε και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το δυόσμο και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω τους κύβους φέτας.
Στο ποτήρι μας
- Ένα αρωματικό ξηρό κρασί, όπως ένα Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου