Ένα μοναδικό ορεκτικό που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Για το μασκαρπόνε
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 23΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 σύκα, κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 2 λουλούδια γλυκάνισου
- κρακεράκια για το σερβίρισμα
Για το μασκαρπόνε
- 1 μπάλα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. σιρόπι τζίντζερ
- 125 γρ μασκαρπόνε
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα σύκα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, βάζουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μέλι.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τοποθετούμε τα λουλούδια γλυκάνισου ανάμεσα στα σύκα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σιρόπι με το μασκαρπόνε.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο τα σύκα, πασπαλίζουμε με μέλι, ρίχνουμε μια κουταλιά μασκαρπόνε και συνοδεύουμε με κρακεράκια.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου