ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά σύκα με μασκαρπόνε

Ένα μοναδικό ορεκτικό που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 23΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 σύκα, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 λουλούδια γλυκάνισου
  • κρακεράκια για το σερβίρισμα

Για το μασκαρπόνε
  • 1 μπάλα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. σιρόπι τζίντζερ
  • 125 γρ μασκαρπόνε

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα σύκα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, βάζουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μέλι.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Τοποθετούμε τα λουλούδια γλυκάνισου ανάμεσα στα σύκα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σιρόπι με το μασκαρπόνε.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο τα σύκα, πασπαλίζουμε με μέλι, ρίχνουμε μια κουταλιά μασκαρπόνε και συνοδεύουμε με κρακεράκια.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου