Φανταστική τάρτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Για τη βάση:
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 - 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.
Υλικά
Για τη βάση:
- ½ στικ φρέσκιας βανίλιας
- 6 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
- 1/8 κ.γ αλάτι
- 11 γρ. κρακερς, σε μικρά κομμάτια
Για τη γέμιση
- 6 φλ. μούρα
- ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2/3 φλ. + 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
- ¼ κ.γ αλάτι
- ¼ φλ. καλαμποκάλευρο
- ¾ φλ. κρέμα γάλακτος, βαριά
- ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλ. βατόμουρα και φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Ξύνουμε τους καρπούς της βανίλιας.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα της βανίλιας και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
- Αλέθουμε τα κράκερς στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί τάρτας και το απλώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για για περίπου 12 με 14 λεπτά, μέχρι να να ροδοκοκκινίσει και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε μία σχάρα.
Για τη γέμιση
- Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού, 2/3 φλ. ζάχαρη, ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να «δέσει» και η ζάχαρη να έχει λιώσει.
- Προσθέτουμε τα 5 ½ φλ. μούρα (έχουμε κρατήσει ½ φλ. μούρα για το γαρνίρισμα).
- Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και φέρνουμε το μείγμα σε χαμηλό σημείο βρασμού.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ενώ πολτοποιούμε μαλακά τα μούρα με το πίσω μέρος ενός καουταλιού για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το μείγμα στη βάση μας.
- Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Καταψύχουμε από 4 ώρες μέχρι 1 ημέρα.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε σιγά σιγά την υπόλοιπη κρέμα.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κ.γ), ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας στην κρέμα και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.
- Απλώνουμε την κρέμα σαντιγί στο κέντρο της τάρτας. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μούρα, τα βατόμουρα και τις φράουλες.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου