ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με κρέμα και μούρα

Φανταστική τάρτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 - 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.


Υλικά
Για τη βάση:
  • ½ στικ φρέσκιας βανίλιας
  • 6 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/8 κ.γ αλάτι
  • 11 γρ. κρακερς, σε μικρά κομμάτια

Για τη γέμιση
  • 6 φλ. μούρα
  • ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2/3 φλ. + 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • ¼ φλ. καλαμποκάλευρο
  • ¾ φλ. κρέμα γάλακτος, βαριά
  • ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. βατόμουρα και φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για τη βάση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Ξύνουμε τους καρπούς της βανίλιας.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα της βανίλιας και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
  • Αλέθουμε τα κράκερς στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί τάρτας και το απλώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε για για περίπου 12 με 14 λεπτά, μέχρι να να ροδοκοκκινίσει και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε μία σχάρα.

Για τη γέμιση
  • Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού, 2/3 φλ. ζάχαρη, ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να «δέσει» και η ζάχαρη να έχει λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα 5 ½ φλ. μούρα (έχουμε κρατήσει ½ φλ. μούρα για το γαρνίρισμα).
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και φέρνουμε το μείγμα σε χαμηλό σημείο βρασμού.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ενώ πολτοποιούμε μαλακά τα μούρα με το πίσω μέρος ενός καουταλιού για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το μείγμα στη βάση μας.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Καταψύχουμε από 4 ώρες μέχρι 1 ημέρα.

Για την επικάλυψη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε σιγά σιγά την υπόλοιπη κρέμα.
  • Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κ.γ), ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας στην κρέμα και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα σαντιγί στο κέντρο της τάρτας. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μούρα, τα βατόμουρα και τις φράουλες.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου