Λαχταριστό και εύκολο φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κρασί και κάπαρη
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό χωρίς κόκαλα , στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ( 2 μεγάλα μισό στήθος )
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σπορέλαιο
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Τα 2/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη
Εκτέλεση
- Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια στη μέση για να κάνει 4 ίσα φιλέτα. Βάζετε κάθε φιλέτο ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης. Στη συνέχεια χτυπάτε το κοτόπουλο με σφυρί μαγειρικής μέχρι να ανοίξουν.
- Πασπαλίστε το κάθε φιλέτο με αλάτι, μαύρο πιπέρι και πανάρετε με αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές για περίπου 2 λεπτά την πλευρά.
- Αναποδογυρίζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια εστία για ακόμα 2 λεπτά την πλευρά. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα φιλέτα σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, προσθέστε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 2 λεπτά . Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύετε για άλλο 1 1/2 λεπτό. Προσθέστε την κάπαρη και την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την εστία.
- Αμέσως χύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε με ρύζι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου