ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ τυριών με αγκινάρες

Ένα μοναδικό σουφλέ τυριών που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 αγκινάρες φρέσκες ή 500 γρ. κατεψυγμένες
  • 3-4 πατάτες μέτριες σε λεπτές φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος (20% λιπαρά)
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. τσένταρ ή κασέρι γλυκό τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στη μέση, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες για 5 λεπτά. Στα 3 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες και μετά τα σουρώνουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα πυρέξ 30x40 εκ. Στρώνουμε στο σκεύος τις πατάτες έτσι ώστε η μία να καλύπτει λίγο την άλλη. Βάζουμε από πάνω τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο ή τον μάραθο.
  • Χτυπάμε σε μπολ καλά την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τσένταρ, αρκετό πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το μείγμα τις αγκινάρες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό για να κόβεται ωραία.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου