Μία μοναδική συνταγή στο πιάτο σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 145΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 3/4 φλ καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, parboiled 10΄
- 1 λίτρο νερό
- 4 φλ γάλα καρύδας
- 2 φλ γάλα συμπυκνωμένο
- 3/4 φλ ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
- 1/2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλου
- 1 φλ καρύδα, τριμμένη
- 1/3 φλ καστανή ζάχαρη για την καραμέλα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, το νερό, το γάλα καρύδας, το συμπυκνωμένο γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξυλάκι κανέλας και το γαρίφαλο.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να τριπλασιαστεί σε μέγεθος και ο όγκος του μείγματος στην κατσαρόλα να μειωθεί. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.
- Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και μαγειρεύουμε με το καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα σε κεραμικά μπολ, φροντίζοντας κάθε ένα να γεμίσει μέχρι ¾ .
- Καλύπτουμε τα κεραμικά σκεύη με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο (το αλουμινόχαρτο θα προστατέψει το γλυκό από το να στεγνώσει τελείως).
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και καίμε την κορυφή ή ψήνουμε ελάχιστα, ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου