ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγκέτι με κολοκυ­θάκια και δυόσμο

Καιρός φέρνει τα λάχανα... και τα κολοκυθάκια μαζί στη μακαρονάδα.








Συνταγή : Μανώλης Ασλανόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
  • 5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 120 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι, χωρίς όμως να ροδίσει και να πικρίσει. 
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 - 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μελώσουν ελαφρώς. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. 
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Στο ποτήρι μας 
  • Ένα υπέροχο δροσερό Σαββατιανό από τον αμπελώνα της Αττικής, με αρώματα και φινέτσα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου