Καιρός φέρνει τα λάχανα... και τα κολοκυθάκια μαζί στη μακαρονάδα.
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι μας
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Μανώλης Ασλανόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
- 5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 120 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι, χωρίς όμως να ροδίσει και να πικρίσει.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 - 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μελώσουν ελαφρώς. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Στο ποτήρι μας
- Ένα υπέροχο δροσερό Σαββατιανό από τον αμπελώνα της Αττικής, με αρώματα και φινέτσα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου