Μία δροσερή πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 195΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 3/4 φλ. νερό
- 1 1/4 φλ. ζάχαρη
- 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα)
- 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά.
- Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες.
- Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου