Απόλυτα καλοκαιρινή σαλάτα με νότες δροσιάς.
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 400 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε ψιλά καρέ, μαζί με το ζουμί τους
- 40 ml ξίδι
- 140 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 80 ml νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το δυόσμο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε με τη συνοδεία ζεστού χωριάτικου ψωμιού.
Στο ποτήρι μας
- Μια «πράσινη» Μαλαγουζιά ή, αν προτιμάτε, ένα ροζέ από Cabernet Sauvignon.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου