ΜΕΝΟΥ

Pages

Bλίτα τσιγαριαστά με μπόλικο κρεμμύδι, δυόσμο και μαλακή φέτα


Απόλυτα καλοκαιρινή σαλάτα με νότες δροσιάς.








Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 400 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε ψιλά καρέ, μαζί με το ζουμί τους
  • 40 ml ξίδι
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη

Εκτέλεση
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 80 ml νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. 
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το δυόσμο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε με τη συνοδεία ζεστού χωριάτικου ψωμιού.

Στο ποτήρι μας
  • Μια «πράσινη» Μαλαγουζιά ή, αν προτιμάτε, ένα ροζέ από Cabernet Sauvignon.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου