ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνάκι με ροζέ κρασί

Καταπληκτική συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 2 ώρες & 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 2 1/2 κιλά αρνάκι (μπούτι)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
  • 2 καρότα μεγάλα χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3 κομμάτια σέλερι χοντροκομμένα
  • 2-3 φύλλα φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι
  • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 μπουκάλι κρασί ροζέ
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Καθαρίζουμε το αρνάκι από το πολύ λίπος και το τρυπάμε με μαχαίρι σε αρκετά σημεία. Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε στις σχισμές το δεντρολίβανο. Τσιγαρίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα στο λάδι το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε 10 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το μισό κρασί και σε 2-3 λεπτά μεταφέρουμε το κρέας στον φούρνο με ταψί. Χαμηλώνουμε στους 150 οC, ψήνουμε για 50 λεπτά και μετά στους 140 οC για 40-45 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό). Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και αφού περάσουμε τη σάλτσα που έχει μείνει από σήτα τη βάζουμε σε κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα,το υπόλοιπο κρασί και τον ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε. Σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου