ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό φιλέτο με τζίντζερ και πορτοκάλι

Μία φανταστική πρόταση για το χοιρινό σας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • ¾ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ ξερό θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
  • Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
  • Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τσιγαρίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για 5 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε το χοιρινό και το σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου