ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρονάδα με τόνο

Οι πιο αγαπημένες μακαρονάδες είναι αυτές που ετοιμάζονται στο χρόνο που βράζονται τα μακαρόνια. Κι αυτή εδώ είναι μια ιδιαίτερη, λατρεμένη, γκουρμέ μακαρονάδα, που δεν διστάζω να τη μαγειρέψω και σε ένα καλό τραπέζι. Αυτό που την κάνει διαφορετική, είναι ο εντελώς "άλλος" καπνιστός τόνος, που δίνει το ξεχωριστό, διακριτικό άρωμα από ξύλο οξιάς στο τρυφερό φιλέτο.



Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • Tα ¾ από ένα πακέτο σπαγγέτι
  • 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Τα κρατάμε στο νερό τους.
  • Στραγγίζουμε ελαφρά τον καπνιστό τόνο από το περιττό λάδι.
  • Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους.
  • Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι.
  • Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip
  • Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο και να προσθέσουμε 1 κ.σ. κάπαρη.

Πηγή - Το Πιρούνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου