ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με τόνο, φασόλια, σπανάκι και κρεμμύδι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 1 κονσέρβα τόνο (σε μεγάλα κομμάτια) σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φασόλια λευκά βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι baby πλυμένο και καθαρισμένο
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κου. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξίδι και τα χτυπάμε καλά με πιρούνι. 
  • Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 
  • Αφήνουμε τη σαλάτα στο μπολ να μαριναριστεί καλά για 10 λεπτά και στη συνέχεια τη σερβίρουμε. 
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο καρότο στο τέλος.

Πηγή - www.thecookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 30/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου