¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 κονσέρβα τόνο (σε μεγάλα κομμάτια) σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
- 1/2 φλιτζάνι φασόλια λευκά βρασμένα
- 1 φλιτζάνι σπανάκι baby πλυμένο και καθαρισμένο
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 κου. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξίδι και τα χτυπάμε καλά με πιρούνι.
- Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε τη σαλάτα στο μπολ να μαριναριστεί καλά για 10 λεπτά και στη συνέχεια τη σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο καρότο στο τέλος.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 30/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου