ΜΕΝΟΥ

Pages

Πένες αματριτσιάνα

Μία Ιταλική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. πένες
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 150 γρ. παντσέτα ή μπέικον
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 450 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε την παντσέτα (ή το μπέικον) με την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά περίπου. Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με το τριμμένο τυρί.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου