ΜΕΝΟΥ

Pages

Καγιανάς με ασπράδια και λαχανικά

Μία διαφορετική πρόταση για να φτιάξετε καγιανά για το μεσημεριανό σας τραπέζι.







Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25', Μαγείρεμα 30΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 10 ασπράδια αυγού
  • 3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια, σε ψιλά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη, σε ψιλά καρέ
  • 1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη, σε ψιλά καρέ
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μαζί με 50 ml νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 
  • Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. 
  • Σκορπίζουμε το δυόσμο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια, χωρίς όμως να στεγνώσουν.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου