Μία διαφορετική πρόταση για να φτιάξετε καγιανά για το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25', Μαγείρεμα 30΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 10 ασπράδια αυγού
- 3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια, σε ψιλά καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη, σε ψιλά καρέ
- 1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη, σε ψιλά καρέ
- 1 μελιτζάνα τσακώνικη, σε μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1/4 μάτσο δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μαζί με 50 ml νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
- Σκορπίζουμε το δυόσμο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου