Μοναδική συνταγή για όλη την οικογένεια.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15', Ψήσιμο 1 ώρα & 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη,
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, αφημένο εκτός ψυγείου ώστε να είναι μαλακό + λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 3 κουτ. σούπας για τα δαμάσκηνα
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (4,5 γρ.)
- 5 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 150 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε μια φόρμα με θήκες, ειδική για μάφιν. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα αλευρώνουμε καλά με τις 3 κουταλιές αλεύρι.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, τότε προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά κι ανακατεύουμε.
- Μόλις γίνει μια ενιαία ζύμη, προσθέτουμε το ροδόνερο και τα δαμάσκηνα.
- Ανακατεύουμε να πάνε παντού και μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου