ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες ψητές

Σαρδέλες ψητές με λάδι και λεμόνι. Το μεγαλείο της απλότητας στην μαγειρική αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο.







Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 16 µεγάλες σαρδέλες, καθαρισµένες από λέπια και εντόσθια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
  • 1/2 λεµόνι, κοµµένο σε λεπτές µισές φέτες
  • χοντρές φέτες λεµονιού

Εκτέλεση
  • Πλένουµε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί.
  • Αναµειγνύουµε το λάδι µε τον χυµό λεµονιού και αλατοπιπερώνουµε γενναία. Αλείφουµε µέσα-έξω κάθε ψάρι µε το λάδι και βάζουµε µερικές λεπτές φέτες λεµονιού στην κοιλιά τους.
  • Προθερµαίνουµε το γκριλ και λαδώνουµε ελαφρώς ένα ταψί. Απλώνουµε τις σαρδέλες στο ταψί, τις περιχύνουµε µε όσο από το λαδολέµονο έµεινε και τις ψήνουµε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να γίνουν. Σερβίρουµε µε τις χοντρές φέτες λεµονιού.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου