Σαρδέλες ψητές με λάδι και λεμόνι. Το μεγαλείο της απλότητας στην μαγειρική αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 16 µεγάλες σαρδέλες, καθαρισµένες από λέπια και εντόσθια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
- 1/2 λεµόνι, κοµµένο σε λεπτές µισές φέτες
- χοντρές φέτες λεµονιού
Εκτέλεση
- Πλένουµε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί.
- Αναµειγνύουµε το λάδι µε τον χυµό λεµονιού και αλατοπιπερώνουµε γενναία. Αλείφουµε µέσα-έξω κάθε ψάρι µε το λάδι και βάζουµε µερικές λεπτές φέτες λεµονιού στην κοιλιά τους.
- Προθερµαίνουµε το γκριλ και λαδώνουµε ελαφρώς ένα ταψί. Απλώνουµε τις σαρδέλες στο ταψί, τις περιχύνουµε µε όσο από το λαδολέµονο έµεινε και τις ψήνουµε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να γίνουν. Σερβίρουµε µε τις χοντρές φέτες λεµονιού.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου