ΜΕΝΟΥ

Pages

Ανοιξιάτικη τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Φαγητό για 2 άτομα ή Μεζές για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 500 γρ. γαύρος, φιλεταρι-σμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 40 ml ούζο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο.
  • Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
  • Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με

  • Σαλάτα πράσινη, μαύρες ελιές και ψωμί της αρεσκείας μας.

Στο ποτήρι μας

  • Ένα υπέροχο Σαββατιανό, τόσο στην αρετσίνωτη όσο και στη ρετσινάτη εκδοχή του.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου