ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα ρόκα με ψητές γλυκοπατάτες, καρότα και ντοματίνια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια

Για το ντρέσινγκ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία
Για τη σαλάτα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά ανακατατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, τα ψητά λαχανικά και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σκορπίζουμε τις φλοίδες παρμεζάνας.
  • Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για το ντρέσινγκ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε το ντρέσινγκ στην άκρη.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου