Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες
- 800 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 100 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 75 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 4 μεσαία αβγά
- φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
- Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα και στη συνέχεια σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αβγά στις τρύπες.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αβγά , αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου