Μια γρήγορη μακαρονάδα με ένα γευστικότατο λουκάνικο Ευρυτανίας το οποίο
επειδή περιέχει πράσο συμπληρώνει την απουσία του κρεμμυδιού από αυτή
τη συνταγή.
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 300 γρ. λουκάνικο Ευρυτανίας, κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλο σκαφάκι (περίπου 500 γρ.) φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας (λευκά στρογγυλά, καφετί στρογγυλά, πορτομπέλο κ.ά.), ολόκληρα τα μικρά, κομμένα στη μέση τα μεγάλα και σε τέταρτα τα πορτομπέλο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- ⅓ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κρατάω 2 φλυτζάνια από το νερό του και στραγγίζω τα σπαγγέτι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν, να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτω τα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτω τα στραγγισμένα σπαγγέτι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των σπαγγέτι.
- Ανακατεύω απαλά μέχρι να καλύψω όλα τα σπαγγέτι με το γιαούρτι και τη μουστάρδα και «μπερδευτούν» με τα άλλα υλικά.
- Πασπαλίζω με το δυόσμο και σερβίρω.
Πηγή - dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου