ΜΕΝΟΥ

Pages

Γιαουρτογλυκό Βόλου

Ένα ελαφρύ γλύκισμα που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
  • 10 αυγά
  • 300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό γιαούρτι πρόβειο
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (¼ φλιτζ. τσαγιού) ανθόνερο
  • 120 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ολόκληρα ανάλατα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ινδοκάρυδο
  • 2 φύλλα κρούστας Λίγη βανίλια Ξύσμα
  • ½ λεμονιού Ξύσμα
  • ½ πορτοκαλιού

Εκτέλεση
  • Βάζετε στο μπολ του μίξερ τα κροκάδια με τη μισή ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. 
  • Προσθέτετε το γιαούρτι, το ινδοκάρυδο, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, το ανθόνερο το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι. 
  • Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη άχνη μέχρι να φουσκώσουν και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 35-36 εκατοστά απλώνετε τα φύλλα κρούστας. 
  • Απλώνετε από πάνω το μίγμα, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα για μία ώρα περίπου.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου