Ένα ελαφρύ γλύκισμα που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 10 αυγά
- 300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 κιλό γιαούρτι πρόβειο
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. (¼ φλιτζ. τσαγιού) ανθόνερο
- 120 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ολόκληρα ανάλατα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ινδοκάρυδο
- 2 φύλλα κρούστας Λίγη βανίλια Ξύσμα
- ½ λεμονιού Ξύσμα
- ½ πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ τα κροκάδια με τη μισή ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε το γιαούρτι, το ινδοκάρυδο, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, το ανθόνερο το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι.
- Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη άχνη μέχρι να φουσκώσουν και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 35-36 εκατοστά απλώνετε τα φύλλα κρούστας.
- Απλώνετε από πάνω το μίγμα, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα για μία ώρα περίπου.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου