ΜΕΝΟΥ

Pages

Σιμιγδαλένιος χαλβάς λεμόνι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
  • 150 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 2 1/2 κούπες καφέ ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό
  • 1 κούπα κορν φλάουρ
  • Από 1 λεμόνι το ξύσμα του

Τρόπος παρασκευής

  • Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το σιμιγδάλι.
  • Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Πηγή - www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου