¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
- 150 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 2 1/2 κούπες καφέ ζάχαρη
- 5 κούπες νερό
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- Από 1 λεμόνι το ξύσμα του
Τρόπος παρασκευής
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το σιμιγδάλι.
- Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Πηγή - www.sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου