Τα μανιτάρια είναι πεντανόστιμα όπως κι αν επιλέξετε να τα φτιάξετε. Στη συγκεκριμένη πολύ εύκολη συνταγή, το σκόρδο αρωματίζει πολύ όμορφα το φαγητό σας και ο μαϊντανός δίνει φρεσκάδα και χρώμα.
Υλικά
Εκτέλεση
Tips
Πηγή - www.gourmed.gr
Συνταγή : Gourmed
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30'.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη,
Υλικά
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 φλ. φυστίκια κάσιους
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
- Πλένουμε στα γρήγορα τα μανιτάρια αν έχουν πολλά χώματα. Αν είναι καθαρά απλώς τα σκουπίζουμε ένα-ένα μ’ ένα νωπό πανάκι ή χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στα δύο.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά με ανοικτό το καπάκι του τηγανιού 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα φυστίκια χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και τ’ αφήνουμε 5-8 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Tips
- Επίσης μπορείτε να κάνετε τη συνταγή αυτή νηστίσιμη αν παραλείψετε το βούτυρο.
- Μπορείτε να δώσετε ακόμα περισσότερο άρωμα, αν σβήσετε με κρασί.
Πηγή - www.gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου