Μοναδική συνταγή με μοναδική γεύση.
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τις πιπεριές
- 4 κόκκινες πιπεριές, κομμένες κάθετα στη μέση
- 4 κίτρινες πιπεριές, κομμένες κάθετα στη μέση
- 16 σαρδέλες
- 2/3 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1/2 φλ. νερό + 1/2 φλ. νερό
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 150 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 8 ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
Για την μπεσαμέλ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αβγά, χτυπημένα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Εκτέλεση
Για τις πιπεριές
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Πλένουμε, κόβουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα κεφάλια και τις ουρές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, προσθέτουμε ½ φλ. νερό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, τις ελιές και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Για την μπεσαμέλ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του τηγανιού και από πάνω τοποθετούμε από μία σαρδέλα.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο ταψί ½ φλ. νερό .
- Σκεπάζουμε τις πιπεριές με την μπεσαμέλ και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί για να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου