ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές γεμιστές με σαρδέλες, ελιές και μπεσαμέλ


Μοναδική συνταγή με μοναδική γεύση.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά 

Για τις πιπεριές
  • 4 κόκκινες πιπεριές, κομμένες κάθετα στη μέση
  • 4 κίτρινες πιπεριές, κομμένες κάθετα στη μέση
  • 16 σαρδέλες
  • 2/3 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1/2 φλ. νερό + 1/2 φλ. νερό
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 8 ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες

Για την μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο


Εκτέλεση
Για τις πιπεριές 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  • Πλένουμε, κόβουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα κεφάλια και τις ουρές.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, προσθέτουμε ½ φλ. νερό και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, τις ελιές και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για την μπεσαμέλ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του τηγανιού και από πάνω τοποθετούμε από μία σαρδέλα.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο ταψί ½ φλ. νερό .
  • Σκεπάζουμε τις πιπεριές με την μπεσαμέλ και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί για να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου