ΜΕΝΟΥ

Pages

Εύκολα τυροκριτσίνια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 40 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 2/3 φλιτζ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή ή καπνιστή)
  • 250 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (επιλέγουμε δύο διαφορετικά, ένα με ήπια γεύση και ένα με έντονη)

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί. 
  • Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, το λάδι, το κρασί, το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα για 2 - 3 λεπτά. 
  • Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε περισσότερο την ταχύτητα, προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα 1 - 2 λεπτά. 
  • Όταν έχουμε μια ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε το μίξερ. 
  • Πλάθουμε ισομεγέθη, λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε τα κριτσίνια, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μυστικό

  • Πριν τα βάλουμε στον φούρνο, αν θέλουμε, ρολάρουμε τα μπαστουνάκια ζύμης σε σουσάμι.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου