\Μοναδική,
ανεπανάληπτη συνταγή που θα σας απογειώσει.
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
- 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
- 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά (για μέτριο ψήσιμο). Τα γυρίζουμε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
- Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ξύνουμε με ξύλινη σπάτουλα τη βάση του σκεύους.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να μειωθεί μέχρι να γίνει παχύρρευστη και τη βγάζουμε από τη φωτιά.
- Την περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι ώστε να μην έχει κατάλοιπα από το τηγάνι.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου