Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 5 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια κοτόπουλο από στήθος βρασμένο και πολύ ψιλοκομμένο
- 5 αβγά χτυπημένα
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
- αλάτι
Eκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του τα ζυμαρικά ωμά.
- Αναμειγνύουμε καλά το γάλα, το νερό και τα αβγά, και τα ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά μας.
- Προσθέτουμε στο ταψί με τα μακαρόνια τα τριμμένα τυριά, το κοτόπουλο, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Tips
- Aυτή η συνταγή είναι ιδανική για τα παιδιά που απεχθάνονται το ωμό τυρί.
- Αντίθετα, στο λιωμένο τυρί ποτέ κανείς δεν είπε όχι!
- Συνήθως, τα παιδιά αποφεύγουν το κρέας γιατί βαριούνται να το μασήσουν.
- Εδώ, θα μπορούσαμε να ψιλοκόψουμε ένα κοκκινιστό, που θα φαγωθεί πιο εύκολα μαζί με τα μακαρόνια.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου