Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για μία φόρμα 22εκ. χωρίς τρύπα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.03.15
Υλικά
- 2 φλ. ρόφημα γάλακτος Arla Lactofree
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2 κ.γ. βανίλια υγρή
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml ηλιέλαιο
- 1 φλ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γλάσο:
- 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla Lactofree
Για το σερβίρισμα:
- 50 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 50 γρ. λιωμένη σοκολάτα
- 3 φέτες λάιμ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, την υγρή βανίλια, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το ινδοκάρυδο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, εναλλάξ με το ηλιέλαιο, το lactofree και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε ένα τσέρκι με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο ή το απλώνουμε σε μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα, βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Σχηματίζουμε γραμμές με τη λιωμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του μείγματος με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μιας λαδόκολλας τυλιγμένης σε χωνί.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθούν ρήγματα στην επιφάνεια και να έχει ψηθεί εσωτερικά.
- Αφήνουμε το κέικ για 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.
- Βάζουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
- Απλώνουμε το γλάσο με το τυρί κρέμα πάνω στο κέικ και προσθέτουμε λιωμένη σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τριμμένο και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου