ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαλακό κέικ χωρίς λακτόζη με καρύδα & σοκολάτα

Ένα κέικ από τον chef Ανδρέα Λαγό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για μία φόρμα 22εκ. χωρίς τρύπα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.03.15


Υλικά
  • 2 φλ. ρόφημα γάλακτος Arla Lactofree
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 κ.γ. βανίλια υγρή
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 1 φλ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για το γλάσο:
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla Lactofree

Για το σερβίρισμα:
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 50 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 3 φέτες λάιμ


Εκτέλεση
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, την υγρή βανίλια, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το ινδοκάρυδο. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, εναλλάξ με το ηλιέλαιο, το lactofree και ανακατεύουμε απαλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε ένα τσέρκι με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο ή το απλώνουμε σε μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα, βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Σχηματίζουμε γραμμές με τη λιωμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του μείγματος με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μιας λαδόκολλας τυλιγμένης σε χωνί.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθούν ρήγματα στην επιφάνεια και να έχει ψηθεί εσωτερικά.
  • Αφήνουμε το κέικ για 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.
  • Βάζουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
  • Απλώνουμε το γλάσο με το τυρί κρέμα πάνω στο κέικ και προσθέτουμε λιωμένη σοκολάτα.
  • Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τριμμένο και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου