ΜΕΝΟΥ

Pages

Φουρνιστό κοφτό μακαρονάκι με κιμά


Τα αγαπημένα μας μακαρόνια με κιμά τώρα και στον φούρνο!









Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • Σπιτικός Ζωμός Λαχανικών knorr
  • 350 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μέτριο

Για τον κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 φλιτζάνι χονδροτριμμένο κασέρι
  • 1/2 φλιτζάνι χονδροτριμμένη γραβιέρα


Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό μαζί με τον ζωμό λαχανικών. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί στο καυτό νερό και, όταν αυτό κοχλάσει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. 
  • Το αφήνουμε να βράσει μέσα στο ζωμό, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ζυμαρικού. 
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος το ζωμό.

Για τον κιμά
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι, για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τον ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί καλά και τον σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και παντού. Σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε 2 κουτάλες από το ζωμό που βράσαμε το κοφτό μακαρονάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη. 
  • Μόλις το υγρό πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και ο κιμάς να μείνει με το λάδι του. Αν στεγνώσει πιο γρήγορα, μπορούμε να προσθέσουμε άλλη 1 κουτάλα από το ζωμό. Περίπου 3 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ πυρίμαχο ταψί, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. 
  • Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των τυριών, από πάνω απλώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα του κιμά, ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι τα τυριά να λιώσουν και να ροδίσουν απαλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου