Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30 λεπτά, μαγείρεμα 25 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 πατάτες μέτριες
- 2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
- 200 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
- 50 γρ. σαλάμι αέρος πολύ ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Eκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους.
- Τις βράζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν, τις λιώνουμε καλά με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα.
- Βράζουμε τον μπακαλιάρο σε μικρό τηγάνι με λίγο νερό για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε καλά και τον πιέζουμε με το χέρι να φύγει σχεδόν όλη η υγρασία του.
- Ψιλοκόβουμε και τον προσθέτουμε στην πατάτα.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σαλάμι αέρος για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στο μείγμα της πατάτας και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια.
- Τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου