ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτεδάκια από μπακαλιάρο, πατάτα και σαλάμι αέρος

Από τις ωραιότερες προτάσεις για το μεσημεριανό σας.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30 λεπτά, μαγείρεμα 25 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
  • 200 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 50 γρ. σαλάμι αέρος πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη


Eκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. 
  • Τις βράζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν, τις λιώνουμε καλά με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα. 
  • Βράζουμε τον μπακαλιάρο σε μικρό τηγάνι με λίγο νερό για 5 λεπτά. 
  • Σουρώνουμε καλά και τον πιέζουμε με το χέρι να φύγει σχεδόν όλη η υγρασία του. 
  • Ψιλοκόβουμε και τον προσθέτουμε στην πατάτα. 
  • Ζεσταίνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σαλάμι αέρος για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. 
  • Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στο μείγμα της πατάτας και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και τον μαϊντανό. 
  • Προσθέτουμε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια. 
  • Τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. 
  • Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή - cookbook.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου