Συνταγή : Κώστας Τσιγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. πιπεριές κέρατα πράσινες
- 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας την κορυφή τους και απομακρύνοντας με κουταλάκι τα σπόρια τους.
- Τις σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο (εκτός από την καυτερή) μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε σε πιάτο.
- Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το ξίδι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, το θυμάρι και ξαναβάζουμε τις πιπεριές.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου