Άλλη
μία μοναδική συνταγή από τον chef Γιώργο Παπαπαρασκευά που θα σας ενθουσιάσει.
Συνταγή : Γιώργος Παπαπαρασκευάς
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας :
Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 27.05.14
Υλικά
Για το μοσχάρι:
- 600 γρ. μοσχάρι άπαχο (από μπούτι)
- 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ζωμό λαχανικων knorr Σπιτικός
- Αλάτι - πιπέρι
Για την τεμπούρα:
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 αβγό
- 200 ml νερό παγωμένο
- 2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- ¼ κ.γ. μαύρο σουσάμι (για τη διακόσμηση)
Για τη γλυκόξυνη σος:
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 ml κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι – λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- ¼ ανανά ή κομπόστα
- 300 γρ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
Εκτέλεση
Για το μοσχάρι:
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το σωτάρουμε στη χύτρα με ελαιόλαδο, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το σκόρδο, το ζωμό λαχανικών, το νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30 λεπτά.
Για την τεμπούρα:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ και τη σόδα.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο αβγό με το νερό, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη γλυκόξυνη σος:
- Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό.
- Όταν γίνει καραμέλα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού.
- Ρίχνουμε τον ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Βάζουμε την κέτσαπ ανακατεύουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
- Βγάζουμε την τεμπούρα από το ψυγείο προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν χρειάζεται και ανακατεύουμε.
- Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο (τρυφερό), το στραγγίζουμε, το κρυώνουμε εντελώς και το στεγνώνουμε.
- Ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι στο κομμάτια του κρέατος και τα βυθίζουμε ένα ένα στην τεμπούρα.
- Έπειτα τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, για 2-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπουκιές τεμπούρα και περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σος.
- Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου