ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαρίσιες μπουκιές τέμπουρα με γλυκόξινη σος


Άλλη μία μοναδική συνταγή από τον chef  Γιώργο Παπαπαρασκευά που θα σας ενθουσιάσει.









Συνταγή : Γιώργος Παπαπαρασκευάς
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτρια. 
Ημέρα προβολής : 27.05.14



Υλικά
Για το μοσχάρι:
  • 600 γρ. μοσχάρι άπαχο (από μπούτι)
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ζωμό λαχανικων knorr Σπιτικός
  • Αλάτι - πιπέρι

Για την τεμπούρα:
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 αβγό
  • 200 ml νερό παγωμένο
  • 2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • ¼ κ.γ. μαύρο σουσάμι (για τη διακόσμηση)

Για τη γλυκόξυνη σος:
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 ml κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι – λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • ¼ ανανά ή κομπόστα
  • 300 γρ. κέτσαπ Hellmann’s Classic


Εκτέλεση
Για το μοσχάρι:
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το σωτάρουμε στη χύτρα με ελαιόλαδο, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το σκόρδο, το ζωμό λαχανικών, το νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30 λεπτά.

Για την τεμπούρα:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ και τη σόδα.
  • Προσθέτουμε το διαλυμένο αβγό με το νερό, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη γλυκόξυνη σος:
  • Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό.
  • Όταν γίνει καραμέλα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού.
  • Ρίχνουμε τον ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
  • Βάζουμε την κέτσαπ ανακατεύουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.


  • Βγάζουμε την τεμπούρα από το ψυγείο προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν χρειάζεται και ανακατεύουμε.
  • Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο (τρυφερό), το στραγγίζουμε, το κρυώνουμε εντελώς και το στεγνώνουμε.
  • Ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι στο κομμάτια του κρέατος και τα βυθίζουμε ένα ένα στην τεμπούρα.
  • Έπειτα τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, για 2-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπουκιές τεμπούρα και περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σος.
  • Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου