ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας



Άλλη μία καταπληκτική πρόταση για το οικογενειακό σας τραπέζι












Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1½ κιλό μοσχάρι (στρογγυλό ή κιλότο)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 8 κόκκους μπαχάρι
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (με τη φλούδα)
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κρέας στο καυτό λάδι από όλες τις μεριές για να να το θωρακίσουμε ώστε να κρατήσει τα υγρά του και να γίνει μαλακό. 
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. 
  • Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά, για περίπου 2 ώρες. 
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, αφήνοντας να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ψιλοκομμένες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου