Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1½ κιλό μοσχάρι (στρογγυλό ή κιλότο)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 8 κόκκους μπαχάρι
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (με τη φλούδα)
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κρέας στο καυτό λάδι από όλες τις μεριές για να να το θωρακίσουμε ώστε να κρατήσει τα υγρά του και να γίνει μαλακό.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, αφήνοντας να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ψιλοκομμένες.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου