Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 15 γρ. βούτυρο
- 5 γρ. ζάχαρη ( 1 κ.γ.)
- 5 κρεμμύδια ξερά μικρά κομμένα σε φετούλες
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 175 γρ. τσένταρ κομμένο σε μικρά κομμάτια
- θυμάρι 1/2 κ.σ.
- 15 ml. γάλα ή ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψουν σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.
- Ανοίγουμε την σφολιάτα και την απλώνουμε στον πάγκο. Έχουμε φροντίσει να την ξεπαγώσουμε.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 ίσα μέρη.
- Μοιράζουμε τα κρεμμύδια στα 6 κομμάτια σφολιάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί και το θυμάρι.
- Φροντίζουμε να αφήσουμε περιθώριο τριγύρω απο τη σφολιάτα στο οποίο δεν θα βάλουμε κρεμμύδια. Αυτό το περιθώριο το αλείφουμε με γάλα ώστε να πάρει χρώμα.
- Τοποθετούμε τις τάρτες σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου