ΜΕΝΟΥ

Pages

Μίνι τάρτες με τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια



Μοναδική τάρτες που θα σας ενθουσιάσουν.











Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. ζάχαρη ( 1 κ.γ.)
  • 5 κρεμμύδια ξερά μικρά κομμένα σε φετούλες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 175 γρ. τσένταρ κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • θυμάρι 1/2 κ.σ.
  • 15 ml. γάλα ή ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψουν σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καραμελώσουν. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.
  • Ανοίγουμε την σφολιάτα και την απλώνουμε στον πάγκο. Έχουμε φροντίσει να την ξεπαγώσουμε. 
  • Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 ίσα μέρη. 
  • Μοιράζουμε τα κρεμμύδια στα 6 κομμάτια σφολιάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί και το θυμάρι. 
  • Φροντίζουμε να αφήσουμε περιθώριο τριγύρω απο τη σφολιάτα στο οποίο δεν θα βάλουμε κρεμμύδια. Αυτό το περιθώριο το αλείφουμε με γάλα ώστε να πάρει χρώμα.
  • Τοποθετούμε τις τάρτες σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου