Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 12 καλαμαράκια μέτρια ολόκληρα, καθαρισμένα
Για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζάνι γαλέτα
- 12 γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας φινόκιο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 12 φύλλα βασιλικό φρέσκο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης ψιλοκομμένα σε μπολ και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε με κουτάλι τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο για τη σάλτσα και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Το σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τις ντομάτες κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Μόλις πάρει βράση, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε τον βασιλικό στην κατσαρόλα και βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου