ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκια γεμιστά στην κατσαρόλα

Νηστίσιμη μοναδική συνταγή που θα ενθουσιάσει όλους τους φίλους σας











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 12 καλαμαράκια μέτρια ολόκληρα, καθαρισμένα

Για τη γέμιση
  • 1/2 φλιτζάνι γαλέτα
  • 12 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας φινόκιο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 12 φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης ψιλοκομμένα σε μπολ και ανακατεύουμε. 
  • Γεμίζουμε με κουτάλι τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. 
  • Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο για τη σάλτσα και προσθέτουμε το σκόρδο. 
  • Το σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τις ντομάτες κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Μόλις πάρει βράση, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου. 
  • Βάζουμε τον βασιλικό στην κατσαρόλα και βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου