Συνταγή : Πέτρος Βρυώνης
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 25.03.15
Υλικά
- 1 ματσ. ρόκα
- 1 γαλλικό μαρούλι
- 100 γρ. Μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- 4 αποξηραμένα σύκα
- 15 γρ. κάσιους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φέτες.
- Στη συνέχεια κόβουμετο μπλε τυρί Δανίας σε μικρά ζαράκια προσέχοντας να μην θρυμματιστεί. (Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για λίγο για να κόβεται πιο εύκολα).
- Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα και το μπλε τυρί Δανίας.
- Για την αρωματική βινεγκρέτ, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στο τέλος, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια τα κάσιους πασπαλίζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου