¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ποιος είπε πως η σούπα είναι ένα ασύμβατο πιάτο για τους καλοκαιρινούς μήνες; Αυτή η εύγευστη και πανεύκολη ντοματόσουπα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Συστατικά
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (αν έχουμε) ή νερό
- 1/2 κουτ. σούπας σάλτσα χαρίσα (από βάζο, στα σούπερ µάρκετ στα ράφια με τα εξωτικά προϊόντα και σε καταστήµατα με ασιατικά προϊόντα) ή 1 πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο
- ψιλοκομμένος βασιλικός φρέσκος ή ξερός, κοπανισμένος
- αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό), τη σάλτσα χαρίσα (ή το τσίλι ή το μπούκοβο) μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου