Συνταγή : Δέσποινα Καπετανιά
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 10.03.15 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Υλικά
Για τα φύλλα:
- 4 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla 16% λιπαρά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 σφην. λικέρ πικραμύγδαλο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος Αrla
Για το σιρόπι καφέ:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 3 κ.σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
- Απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
- Επαναλαμβάνουμε για άλλα 3 φύλλα.
- Βάζουμε τα φύλλα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει το βούτυρο.
- Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.
- Έπειτα τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το σιρόπι καφέ:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, για 10 λεπτά και μόλις αρχίσουν να δένουν, προσθέτουμε τον καφέ.
- Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει το σιρόπι καφέ.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ πικραμύγδαλο, μέχρι να ενωθούν.
- Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε στην κρέμα τυριού, τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε βάζοντας στρώσεις, εναλλάξ, από κρέμα και φύλλο.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι καφέ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου