Δυναμωτική, θρεπτική και γρήγορη, αυτή η σούπα είναι ιδανική και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους !
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : για 2 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 15 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 700 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας (αν μας βρίσκονται) ή νερό
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 50 γρ. τριμμένο μετσοβόνε
Για το σερβίρισμα
- ψωμί ή φρυγανιές
Εκτέλεση
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα.
- Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με Ψωμί ή φρυγανιές.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου