ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινά φιλετάκια με κρούστα κόλιανδρου


Συνταγή για ένα χυμώδης άπαχο φιλέτο.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 600 γρ. χοιρινό κομμάτι ή φιλετάκια
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. σπόρο κόλιανδρου θρυμματισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 15 ml. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 C.
  • Πλένουμε καλά το χοιρινό και το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια, Απλώνουμε μουστάρδα σε όλες τις πλευρές του και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι. 
  • Πιέζουμε ώστε τα μυρωδικά να μείνουν στο κρέας.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό ομοιόμορφα για περίπου 3’ ανά πλευρά.
  • Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου 18-20 λεπτά, μέχρι το παχύτερο σημείο του χοιρινού να έχει θερμοκρασία 68 C.
  • Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μια πιατέλα, το αφήνουμε 5-10’ να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σερβίρουμε με λαχανικά και άγριο ρύζι.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου