Συνταγή για ένα χυμώδης άπαχο φιλέτο.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 600 γρ. χοιρινό κομμάτι ή φιλετάκια
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. σπόρο κόλιανδρου θρυμματισμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- Αλάτι κατά βούληση
- 15 ml. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 C.
- Πλένουμε καλά το χοιρινό και το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια, Απλώνουμε μουστάρδα σε όλες τις πλευρές του και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι.
- Πιέζουμε ώστε τα μυρωδικά να μείνουν στο κρέας.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό ομοιόμορφα για περίπου 3’ ανά πλευρά.
- Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου 18-20 λεπτά, μέχρι το παχύτερο σημείο του χοιρινού να έχει θερμοκρασία 68 C.
- Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μια πιατέλα, το αφήνουμε 5-10’ να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σερβίρουμε με λαχανικά και άγριο ρύζι.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου