Μια νόστιμη νηστίσιμη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε ως κυρίως πιάτο, αλλά και νόστιμος μεζές για ούζο.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 3 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
- 3 ντομάτες χονδροκομμένες
- 5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 220 ml. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χοντροκόβουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά και αφού σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και δέσει η σάλτσα.
- Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο μπορούμε να κόψουμε το χταπόδι σε κομμάτια και μαζί με τη σάλτσα από το ταψί να το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου