ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι κοκκινιστό με πράσινες πιπεριές


Μια νόστιμη νηστίσιμη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε ως κυρίως πιάτο, αλλά και νόστιμος μεζές για ούζο.









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  3 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 3 ντομάτες χονδροκομμένες
  • 5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 220 ml. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χοντροκόβουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. 
  • Σε ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά και αφού σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και δέσει η σάλτσα.
  • Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο μπορούμε να κόψουμε το χταπόδι σε κομμάτια και μαζί με τη σάλτσα από το ταψί να το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου