ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουσκουσάκι με μοσχοχτάποδο, γλυκό κρασί & κάππαρη

Μία πρόταση του Ανδρέα Λαγού που συνδυάζει ζυμαρικά και θαλασσινά










Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.03.15


Yλικά
Για το κουσκουσάκι:
  • 250 γρ. κους κους (ζυμαρικό)
  • 2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι Trata
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 100 γρ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 200 γρ. σέσκουλα χωρίς κοτσάνια
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την τηγανητή κάππαρη:
  • 3 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φύλλα μαϊντανού
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. ούζο


Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  • Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το πράσο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνουμε το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε 1-2 φορές να γυαλίσει, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, λίγο ζωμό λαχανικών, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμα ζωμό.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει το κουσκουσάκι.
  • Τα τελευταία 3-4 λεπτά, πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε τα μοσχοχτάποδα στραγγισμένα, τα σέσκουλα λίγο επιπλέον ζωμό, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμονιού.


Για την κάππαρη:
  • Αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγιγμένη.
  • Την τηγανίζουμε, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και το ούζο.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε την κάππαρη από το τηγάνι και την αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.


  • Σερβίρουμε το κουσκουσάκι με το μοσχοχτάποδο και προσθέτουμε το μείγμα της κάππαρης.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου