Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.03.15
Yλικά
Για το κουσκουσάκι:
- 250 γρ. κους κους (ζυμαρικό)
- 2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι Trata
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 100 γρ. γλυκό κρασί Σάμου
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 200 γρ. σέσκουλα χωρίς κοτσάνια
- ½ ματσ. μαϊντανό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για την τηγανητή κάππαρη:
- 3 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 φύλλα μαϊντανού
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. ούζο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το πράσο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε 1-2 φορές να γυαλίσει, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, λίγο ζωμό λαχανικών, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμα ζωμό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει το κουσκουσάκι.
- Τα τελευταία 3-4 λεπτά, πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε τα μοσχοχτάποδα στραγγισμένα, τα σέσκουλα λίγο επιπλέον ζωμό, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμονιού.
Για την κάππαρη:
- Αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγιγμένη.
- Την τηγανίζουμε, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και το ούζο.
- Στη συνέχεια βγάζουμε την κάππαρη από το τηγάνι και την αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
- Σερβίρουμε το κουσκουσάκι με το μοσχοχτάποδο και προσθέτουμε το μείγμα της κάππαρης.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου