ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικός γύρος, σάλτσα μουστάρδας με μπούκοβο & τηγανητές πατατούλες



Σπιτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.










Συνταγή : Δημήτρης Παμπόρης
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 13.03.15



Υλικά
Για τον γύρο:
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό (ολόκληρο κομμάτι χωρίς κόκκαλο)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
  • ½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 50 γρ. σόγια σος (προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την σάλτσα:
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
  • 2 πίτες για σουβλάκι
  • ½ κιλό πατάτες baby
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι


Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, τη σόγια σος, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, την γλυκιά πάπρικα και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε το κρέας με τη μαρινάδα και το αφήνουμε για μισή έως μία ώρα να μαριναριστεί.

Για τη σάλτσα:
  • Χτυπάμε στο μούλτι τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τη μουστάρδα.
 
  • Ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο το μαριναρισμένο κρέας με λίγο ελαιόλαδο και το αλατίζουμε. Όταν ψηθεί, το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε το ψημένο κρέας με λίγη από τη σαλτσα ντομάτας-μουστάρδας και στην υπόλοιπη σάλτσα προσθέτουμε γιαούρτι.
  • Βράζουμε τις πατάτες, ολόκληρες με τη φλούδα, σε νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα σπάμε τις βρασμένες πατατούλες, με το χέρι, σε ακανόνιστα κομμάτια και τις τηγανίζουμε στην φριτέζα μαγειρικής με χαμηλά λιπαρά. Αφού ψηθούν, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα.
  • Ψήνουμε τις πίτες για σουβλάκι σε ένα σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε τις ψημένες πίτες με το χοιρινό γύρο. Προσθέτουμε τις τηγανητές πατατούλες και περιχύνουμε με την σάλτσα.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου