Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για την κρέμα
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια
- 1 λεμόνι μεγάλο (το ξύσμα του)
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- 2 φύλλα σφολιάτας
Για πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε «ψιχαλιστά» το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας γρήγορα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράζουμε ελαφρά το φύλλο και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
- Μόλις ροδίσει το φύλλο, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε την μπουγάτσα όσο είναι ζεστή, αφού πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου