ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουγάτσα νηστίσιμη



Μία νηστίσιμη συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε.













Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
Για την κρέμα

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1 λεμόνι μεγάλο (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Για πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα


Eκτέλεση 
Ετοιμάζουμε την κρέμα: 
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. 
  • Ρίχνουμε «ψιχαλιστά» το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας γρήγορα. 
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας. 
  • Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. 
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράζουμε ελαφρά το φύλλο και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά. 
  • Μόλις ροδίσει το φύλλο, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε την μπουγάτσα όσο είναι ζεστή, αφού πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου