Συνταγή : Ηλίας Μαμαλάκης
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30 λεπτά, παρασκευή 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
- 300 γρ. Χωριό Φέτα
- 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτα
- 1 φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
- 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
- Λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Με υπομονή καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσα κατά το ¼.
- Με αυτή τη σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί.
- Ψιλοκόβετε τη Φέτα Χωριό σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε ανάμεσα από τις γαρίδες.
- Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου ¾ στους 200ο .
- Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή - minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου