ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαγανάκι με Φέτα και γαρίδες

Μία ανεπανάληπτη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη










Συνταγή : Ηλίας Μαμαλάκης
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30 λεπτά, παρασκευή 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
  • 300 γρ. Χωριό Φέτα
  • 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
  • Με υπομονή καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσα κατά το ¼.
  • Με αυτή τη σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί.
  • Ψιλοκόβετε τη Φέτα Χωριό σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε ανάμεσα από τις γαρίδες.
  • Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου ¾ στους 200ο .
  • Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πηγή - minervahorio.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου