ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο



Άλλη μία συνταγή για μπακαλιάρο που θα σας ξετρελάνει.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μπακαλιάρο σε φέτες ή ψάρι γλώσσα
  • 20 κ.σ. ketchup Hellmann’s classic (350ml.)
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 60 ml ούζο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 70 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • αλουμινόχαρτο


Εκτέλεση
  • Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του ψαριού και το αλείφουμε με λίγη από την κέτσαπ Hellmann's.
  • Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε πρώτα τα κομμένα λαχανικά και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα των ψαριών.
  • Σε μια μικρή λεκάνη, ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη κέτσαπ Hellmann’s και συμπληρώνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.
  • Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και τοποθετούμε τις φέτες της τομάτας σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων ψαριού.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά. 
  • Στον μισό χρόνο ψησίματος αφαιρoύμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και δέσει η σάλτσα.
  • Όταν ψηθεί το ψάρι, πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου