Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μπακαλιάρο σε φέτες ή ψάρι γλώσσα
- 20 κ.σ. ketchup Hellmann’s classic (350ml.)
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 60 ml ούζο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 70 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι.
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του ψαριού και το αλείφουμε με λίγη από την κέτσαπ Hellmann's.
- Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε πρώτα τα κομμένα λαχανικά και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα των ψαριών.
- Σε μια μικρή λεκάνη, ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη κέτσαπ Hellmann’s και συμπληρώνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.
- Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και τοποθετούμε τις φέτες της τομάτας σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων ψαριού.
- Σκεπάζουμε το ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά.
- Στον μισό χρόνο ψησίματος αφαιρoύμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και δέσει η σάλτσα.
- Όταν ψηθεί το ψάρι, πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου