Ένα μοναδικό κέικ
που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση & τη διακόσμηση:
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Πηγή - Chef On Air
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : για ένα ταψάκι 20x30εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 09.06.2014
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2 βανιλίνες
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σφην. λικέρ μαστίχα
Για τη γέμιση & τη διακόσμηση:
- 8 βερίκοκα κομπόστα
- 5 κ.σ. γλυκό σταφύλι
- 2 κ.σ. αμύγδαλα
Για το σερβίρισμα:
- Παγωτό 4 γεύσεις Carte D’or
- 4 βερίκοκα κομπόστα
- 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. αμύγδαλα
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη, περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ένα ένα τα αβγά και το μείγμα με το αλεύρι, εναλλάξ με το λικέρ μαστίχα.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη μια φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
Για τη γέμιση:
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα τρίβουμε στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Βάζουμε στο μούλτι το γλυκό σταφύλι με λίγο από το σιρόπι του, προσθέτουμε λίγο νερό και το πολτοποιούμε.
- Κόβουμε τα βερίκοκα σε 4-5 κάθετες φέτες το καθένα.
- Βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ τα βερίκοκα και περίπου 12 κουταλιές πολτό από το γλυκό σταφύλι.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά, στους 175-180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
- Όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα τρίβουμε στο μούλτι.
- Καλύπτουμε το κέικ με τα βερίκοκα και τα τριμμένα αμύγδαλα.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό και με γλυκό σταφύλι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου