ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεικ με βερίκοκα & γλυκό σταφύλι

Ένα μοναδικό κέικ που θα σας ενθουσιάσει.









Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : για ένα ταψάκι 20x30εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 09.06.2014



Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 βανιλίνες
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σφην. λικέρ μαστίχα

Για τη γέμιση & τη διακόσμηση:
  • 8 βερίκοκα κομπόστα
  • 5 κ.σ. γλυκό σταφύλι
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα 

Για το σερβίρισμα:
  • Παγωτό 4 γεύσεις Carte D’or
  • 4 βερίκοκα κομπόστα
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αμύγδαλα
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη, περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ένα ένα τα αβγά και το μείγμα με το αλεύρι, εναλλάξ με το λικέρ μαστίχα.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη μια φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.

Για τη γέμιση:
  • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα τρίβουμε στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε στο μούλτι το γλυκό σταφύλι με λίγο από το σιρόπι του, προσθέτουμε λίγο νερό και το πολτοποιούμε.
  • Κόβουμε τα βερίκοκα σε 4-5 κάθετες φέτες το καθένα.
  • Βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ τα βερίκοκα και περίπου 12 κουταλιές πολτό από το γλυκό σταφύλι.
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά, στους 175-180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
  • Όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα τρίβουμε στο μούλτι.
  • Καλύπτουμε το κέικ με τα βερίκοκα και τα τριμμένα αμύγδαλα.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
  • Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό και με γλυκό σταφύλι.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου